Het Juk van druk

Restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Frits had mij gebeld om af te spreken. Hij vond het de hoogste tijd. Elkaar echt te lang niet meer gesproken. Ik wist dat Frits een paar jaar geleden het bedrijf van zijn vader had overgenomen. En nu zaten wij dan met een goede kop koffie, buiten op het terras. Frits was accountant geweest bij een van de Big 4. Zo iemand die geniet van zijn beroep en met veel hart voor de zaak. Maar hij is ook wel een beetje een binnenvetter moet ik eerlijk zeggen.

Steile learning curve

Frits had de zaak van zijn vader halsoverkop over moeten nemen toen zijn vader ernstig ziek werd. Van accountancy naar halfgeleiders. ‘Een zeer steile learning curve moet ik bekennen,’ zegt hij grinnikend. Hij zit helemaal klaar om los te barsten.
‘Ho, ho … maar eerst, hoe is het met jouw Pa?’ vraag ik.
‘Ja, gelukkig weer veel beter… dank. Maar hij moet het erg rustig aan doen.’
‘Gelukkig. Goed om te horen. En hoe is het met jou?’

Druk, druk, druk

‘Nou… druk! Ik weet niet hoe Pa het deed, maar ik heb het gevoel dat ik 24/7 aan het werken ben. En de inwerkperiode is toch echt wel voorbij na al die jaren. Ik ken het team nu goed en dat geldt ook voor de belangrijkste klanten en leveranciers.’
‘Maar ben jij bezig met de essentiële zaken of ben jij gewoon alles aan het oppakken?’ vraag ik.
Frits zucht. ‘Ja, een vervelende maar goede vraag,’ zegt hij nadenkend.
‘Ik heb het gevoel dat bijna alles essentieel of in ieder geval dringend is. En weet je, die druk wordt niet minder. Op mij niet en op het team niet. Het is heel makkelijk om van buitenaf te oordelen over dringend en niet-dringend. En over essentieel en niet-essentieel. Als verantwoordelijke vind ik deze keuzes echt heel moeilijk. Verwachtingen van klanten, verwachtingen van mijn personeel en de prioriteiten van mijn team. Ik kan deze – steeds vaker – niet duidelijk rangschikken. De juiste keuzes maken wordt dan lastig. Zo voelt het in ieder geval.’

De goede beweging

Heel snel schoten mijn eigen ervaringen als board- en managing director door mijn hoofd. De vele belangen, stakeholders en lange en korte termijn doelstellingen.
‘Ja, dat kan ik mij heel goed voorstellen. Ik weet nog Frits, dat jouw Pa altijd al wilde digitaliseren. Hebben jullie dat nu achter de rug?’ zeg ik. Frits lacht een beetje. ‘Jij vergeet ook niets,’ zegt Frits.
Hij neemt een iets te grote slok koffie.
‘Achter de rug? Daar moet nog veel aan gebeuren. Ik noem dat het Juk van Druk.
‘Het juk van druk,’ mooi gezegd.
Hij lacht even.
‘Wij hebben de strategie allang bepaald, maar wij kunnen de omzetting niet afronden. Zoals gezegd, aan bepaalde beslissingen komen wij gewoon niet toe. En weet je… bij elke vertraging komen er weer nieuwe uitdagingen en mogelijke oplossingen bij. En daar wil ik graag met jou over praten. Daarom zitten wij hier. Ik wil een opzet maken om weer de goede beweging in dit geweldige bedrijf te krijgen.’
‘Mooi, dat gaan we doen,’ zeg ik.

Bounce & Steer in het kort

Bounce & Steer is een aanpak die Jan Hein Bax zelf ontwikkeld heeft. Leiders weten in de meeste gevallen waar zij strategisch met hun organisatie naartoe willen. Toch lopen zij vaak ergens tegenaan. De dagelijkse operationele zaken lopen over het algemeen goed. Wat echter ontbreekt, is het tactische deel. Het deel dat ervoor zorgt dat de strategie wordt omgezet in heldere keuzes en doelgerichte acties om de strategische doelen te bereiken.

Op basis van mijn Bounce & Steer methodiek zorg ik voor beweging in de juiste richting. Gaan wij juist die dingen implementeren die voor vooruitgang en groei zorgen. Ben jij eigenaar, CEO of aandeelhouder en herken je het juk van druk? Neem dan contact met mij op.